Зимові екологічні навчання для дітей у рамках програми «Зелена школа»
17.02.2021 Без коментарів Новини admin 672 перегляди

Громадська організація “Екосфера”, партнер проєкту “Спільні заходи з попередження природних катастроф у транскордонному басейні річки Уж” (FloodUZH), який реалізує Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса – “БУВР Тиси”, у січні продовжила впровадження Програми з вивчення річкової екосистеми для молоді середнього шкільного віку м. Ужгорода.

Так, в Ужгородській ЗОШ №6 фахівці ГО «Екосфера» провели Зимову Екошколу для 15 школярів на тему «Піклуймося про нашу річку!» у рамках програми «Зелена школа».  Першого дня школярі дізналися про основи композиції, мобільної відеозйомки, види ракурсів та прийоми у відеозйомці. Теоретичні знання діти застосували на практиці, знімаючи пейзажі на річці Уж. Серед обраних тем: «Річка Уж – окраса обласного центру», «Сміття – ворог для природи», «Життя річки у зимову пору».

Наступного дня дітей ознайомили із професійними програмами для відеомонтажу. Також школярі змонтували відеоролики за допомогою власних смартфонів. Під час монтажу діти використовували матеріал, відзнятий на річці Уж.

В останній день «Зеленої школи» для дітей провели тренінг щодо створення власних вебсайтів та ведення блогу на екологічну тематику. У практичній частині діти обрали власні теми з охорони довкілля та створили вебсайти на основі конструктора. Створені відеоролики та сайти учні опублікують на своїх сторінках у соціальних мережах.

«Зелена школа» – це навчальна програма, яка вчить дітей займатися дослідницькою діяльністю, розвиває творчі здібності, вчить аналізувати, критично мислити, висловлюватися, працювати в команді, вести дискусію, дає розуміння законів природи, взаємозв’язків у природі, і головне – формує свідомі дружні до довкілля поведінкові звички.

В заході приймали участь фахівці компанії PettersonApps, що займається Web and mobile розробкою, а також його підтримало Управління молоді та спорту Закарпатської ОДА.

Поділитись:

Прокоментуйте

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *