Відбулася чергова робоча зустріч українських та словацьких експертів проєкту FloodUzh
17.01.2022 Без коментарів Новини admin 488 переглядів

13 січня в он-лайн форматі відбулася чергова робоча зустріч експертів партнерських організацій в рамках реалізації українсько-словацького проєкту HUSKROUA/1702/0005 «Спільні заходи із запобігання стихійним лихам у транскордонному басейні р. Уж (FloodUZH)», який впроваджується в рамках Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Цього разу предметом обговорення експертів Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса та Кошицького водогосподарського підприємства Словацького водогосподарського управління стали питання продовження заходів з гідродинамічного моделювання та створення на основі цієї діяльності  карт небезпек і ризику в спільному басейні р.Уж, а також інші поточні питання щодо впровадження спільних заходів.

Партнери інформували про проведення завершального етапу моделювання в обох країнах та домовились про обмін отриманими гідрологічними даними в прикордонних створах для врахування в кінцевих розрахунках. Словацький партнер завершує аналіз впливу акумулюючих ємностей на річках Убля і Улічка та Збойський потік. Також, наразі триває розробка карт небезпек і ризиків для української та словацької частин басейну р.Уж, згідно з попередньо узгодженими партнерами дизайном та наповненням. Партнери домовились про проведення у березні спільного он-лайн тренінгу з питань розробки і функціонування гідродинамічних моделей.

Важливим результатом проєкту є розробка спільного звіту зі зменшення ризиків затоплення в басейні р.Уж, і експерти узгодили зміст та етапи розробки.

Серед інших питань, експерти обговорили адміністративні та фінансові питання реалізації проєкту, а також результати звітування за другий рік впровадження проєкту.

Спільні комунікаційні заходи домовлено проводити в он-лайн форматі та, по можливості, в оф-лайн форматі при сприятливій ситуації весною-влітку цього року.

Поділитись:

Прокоментуйте

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *