Українські і словацькі партнери проєкту FloodUzh зустрілися для обговорення робочих питань
27.10.2021 Без коментарів Новини admin 563 перегляди

25-26 жовтня у м.Кошіце відбулася чергова робоча зустріч партнерів спільного українсько-словацького проєкту HUSKROUA/1702/0005 «Спільні заходи із запобігання стихійним лихам у транскордонному басейні р. Уж (FloodUZH)», який впроваджується в рамках Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Експерти Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса та Словацького водогосподарського управління і Кошицького водогосподарського підприємства обговорили діяльність проєкту і впровадження спільних заходів, зокрема, створення ГІС-бази даних, обмін гідрологічною, топогеодезичною інформацією щодо басейну р.Уж.

Українські експерти інформували про проведення аерофотозйомки і розробку цифрової моделі  рельєфу (ЦМР) басейну річки Уж, і створення на їх основі двовимірної гідродинамічної моделі р.Уж, результати математичного і фізичного моделювання влаштування регулюючої гідротехнічної споруди.

Словацькі фахівці розповіли про використання просторових та гідро-метеорологічних даних для створення двовимірної гідродинамічної моделі на словацькій території проєкту.

Крім технічних питань отримання і обміну даними та інформацією, сторони обговорили питання проведення тендерних процедур, фінансові аспекти використання коштів проєкту, забезпечення власного внеску партнерів до бюджету проєкту.

Наразі обидва партнери готують аналітичні та фінансові звіти щодо другого року впровадження проєкту, подання матеріалів для перевірки аудиторським організаціям та в електронну систему звітності програми Interreg+, тому експерти обговорили і ці питання, узгодили подальші заходи та терміни реалізації.

Попереду ще багато роботи, в тому числі гармонізація розрахункового паводкового рівня 1% забезпеченості, створення та узгодження карт загроз і ризиків, аналіз впливу запланованих гірських паводкоакумулюючих ємностей басейну р.Уж, розробка документів для зменшення ризиків затоплення, проведення навчальних  тренінгів та комунікаційних заходів, і такі зустрічі сприяють злагодженому виконанню спільно запланованого проєкту.

Поділитись:

Прокоментуйте

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *