Проєкт FloodUZH представлено на ХIX Міжнародному водному форумі “AQUA UKRAINE-2021”
22.10.2021 Без коментарів Новини admin 463 перегляди

Протягом 19-21 жовтня в Києві на території Міжнародного виставкового центру відбувся ХІХ Міжнародний водний форум “AQUA UKRAINE 2021.

Традиційно Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса спільно з науковими і проєктними організаціями України та Угорщини представили сучасні розробки у сфері управління водними ресурсами в басейні річки Тиса, ознайомили з діяльністю в галузі водного господарства на прикордонних водах з сусідніми країнами Європейського Союзу: Угорщиною та Словаччиною.

Угорську делегацію очолював голова Національного управління водного господарства Угорщини (OVF) Іштван Ланг. Директор проектної організації ТОВ VIZITERV Environ Лайош Іллеш спільно з колегами представляв сучасні проектні розробки і моделі в напрямках водного моніторингу, управління паводками та  засухами. З української сторони у роботі форумі брали участь представники проєктних організацій ПрАТ «Укрводпроект», АТ «Банкомзв’язок».

Протягом роботи форуму фахівці БУВР Тиса розповідали відвідувачам експозиційної виставки про заходи з реалізації спільних проєктів міжнародної технічної допомоги, надали консультації та представили інформаційно-довідкові видання.

Зокрема, відвідувачам було продемонстровано результати впровадження українсько-словацького проєкту «Спільні заходи з попередження природних катастроф у транскордонному басейні р. Уж»:

  • аерофотозйомку басейну р. Уж, розроблену цифрову модель рельєфу (ЦМР)
  • розроблену гідродинамічну 2D модель паводкової ситуації
  • результати моделювання проходження паводків в межах міста Ужгород;
  • картування паводкових загроз та ризиків у басейні р.Уж.

У ході виставки відбулась зустріч з заступником Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Михайлом Хорєвим. У розмові директор ТОВ VIZITERV Environ Лайош Іллеш ознайомив заступника з роботою над моделюванням зон затоплення та ризиків, а також з новим проєктом щодо оперативної системи оцінки і прогнозування нестачі води в Угорщині.

Також, відбулася зустріч із заступником декана георгафічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка  Володимира Паська, професора кафедри гідрології та гідроекології Олександра Ободовського із генеральними директором Головного державного управління водного господарства Угорщини Іштваном Лангом та деканом факультету водних наук Національного університету державної служби (Будапешт, Угорщина) Тібором Біро.

На зустрічі були обговоренні питання можливих шляхів співпраці між географічним факультетом та угорськими установами у сфері міжнародної мобільності студентів та здійснення спільних наукових досліджень на території України та Угорщини.

Поділитись:

Прокоментуйте

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *