Технічна нарада з узгодження даних для проєктувальних робіт
04.12.2020 Без коментарів Новини admin 867 переглядів

Минулого року розпочалося впровадження спільного українсько-словацького проєкту «Спільні заходи з попередження природних катастроф у транскордонному басейні р. Уж» (FloodUZH) в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт технічно складний, передбачає придбання і використання сучасних геопросторових даних, розробку гідродинамічних моделей і проєктування гідротехнічної споруди з метою зменшення ризиків паводків у басейні р. Уж та покращення водного режиму у періоди маловоддя в межах міста Ужгород.

На початку грудня  в режимі он-лайн відбулася чергова робоча технічна зустріч експертів щодо розробки технічко-економічного обґрунтування (ТЕО) «Будівництва регулюючої споруди на р.Уж в м.Ужгород (район Боздоського парку) Закарпатської області».

У робочій нараді взяли участь технічні експерти БУВР Тиси, представники підрядної організації ПрАТ «Український головний проектно-розвідувальний та науково-дослідний інститут з меліоративного і водогосподарського будівництва». Під час наради експерти обговорили обмін топографічними та гідрологічними даними, розглянули картографічні матеріали, варіанти розташування гідротехнічних споруд, узгодили отримання даних, необхідних для математичного і фізичного моделювання, склали план подальших заходів. Такі зустрічі є важливим елементом координування обміну та узгодження даних з різних джерел в рамках розробки проєктних матеріалів, що особливо важливо у технічних проєктах.

Поділитись:

Прокоментуйте

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *