Проєктування регулюючої споруди на річці Уж: проведено он-лайн технічну нараду в рамках проєкту FloodUZH
27.11.2020 Без коментарів Новини admin 680 переглядів

24 листопада Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса провело в режимі он-лайн робочу технічну нараду щодо розробки техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) «Будівництва регулюючої споруди на р.Уж в м.Ужгород (район Боздоського парку) Закарпатської області» з метою обводнення території під час маловодних періодів та заходів із захисту території міста від затоплення.

У робочій нараді взяли участь технічні експерти БУВР Тиси та представники підрядної організації ПрАТ «Український головний проектно-розвідувальний та науково-дослідний інститут з меліоративного і водогосподарського будівництва».

На технічній нараді учасники обговорили перший етап підготовки ТЕО, зокрема підготовку вихідних даних та розробку детального плану території, Стратегічної екологічної оцінки (СЕО), необхідних для початку проєктних робіт. Також експерти домовились, що найближчим часом необхідно підготувати та представити на сесії міськради попередні пропозиції щодо будівництва споруд на р. Уж та системи протипаводкового захисту міста Ужгород.

Спільний українсько-словацький проєкт під назвою «Спільні заходи з попередження природних катастроф у транскордонному басейні р. Уж» (FloodUZH) впроваджується з вересня минулого року в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Поділитись:

Прокоментуйте

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *