Ужгородські школярі знайомились з рослинами заплавної частини річки Уж
07.07.2020 Без коментарів Огляд преси admin 798 переглядів

Сьогодні відбулася цікава екскурсія берегами Ужа для дітей. Ми знайомили школярів з рослинами заплавної частини річки, розповіли про історію річки та чому на Ужі регулярно здійснюються протипаводкові заходи.
В екскурсії взяли участь школярі віком вд 8 до 14 років. Але всім було цікаво. Діти дізналися про те, які важливу роль для річки відіграють прибережні рослини, про лікарські рослини, яких багато виявилося на берегах, їх властивості, особливості будови квітки, які плоди, листочки. Бачили кілька видів подорожника, конюшини, мишачий горох, грицики, кропиву глуху, люцерну та багато інших рослин. Також познайомилися з новими рослинами, такими, як, наприклад, синяк, про існування та властивості якого раніше не знали. Зробили багато фотографій, щоб потім взяти участь у розіграші призів за найкращі фото.
Також дітей познайомили з історією будівництва кварталу Галагов і розповіли, який вигляд раніше мала річка і Ужгород зокрема.
Домовилися зустрітися в кінці липня, щоб спостерігати з біноклями за птахами, та побачити ті види, які непомітні неозброєним оком, але живуть в прибережній частині річки. Бо, гуляючи по місту, ми майже не помічаємо той багати тваринний світ, який населяє нашу річку навіть в межах міста.
Екскурсію провела студентка Біологічний факультет УжНУ , волонтерка ГО “Екосфера” Марія Цап.
Захід проводився в рамках проекту “Спільні заходи з попередження катастроф у транскордонному басейні р. Уж”, що впроваджується Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса – “БУВР Тиси”Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка та Екосферою.
#FloodUzh#Зеленашкола#Екосфера

Джерело інформації: ГО “Екосфера”

Поділитись:

Прокоментуйте

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *