Заходи з еко-освіти проходять в он-лайн режимі
04.05.2020 Без коментарів Новини admin 849 переглядів

Через карантинні обмеження нашим експертам-екологам довелося тимчасово перевести свою діяльність в режим он-лайнового спілкування. Проте для зацікавлених учасників «Зеленої школи» такі обставини не стали перешкодою, і минулого тижня учні Ужгородської ЗОШ№3, за підтримки Сабріни Корт і Ольги Янович, зустрілися в он-лайн форматі з експертами Громадської організації «Екосфера», в рамках впровадження проєкту “Спільні заходи з попередження природних катастроф у транскордонному басейні р. Уж” (FloodUZH) для обговорення дуже актуальної проблеми засмічення річкових систем.

Учні отримали інформацію під час перегляду презентації про стан річок, основи поводження з побутовими відходами, пакування, сортування та повторного використання побутового сміття. Під час обговорення учасники аналізували причини і наслідки засмічення річок Закарпаття і річки Уж, зокрема. Обговорили також можливі шляхи виходу з ситуації, участь окремих громадян і громадських організацій у цьому процесі, висловили свої ідеї щодо привернення уваги громадськості до проблеми засмічення річок, адже без зміни ставлення влади і населення до проблеми утилізації сміття неможливо вирішити це складне і болюче для області питання.

Наразі учасники «Зеленої школи» продовжують спостереження і фотографування водних мешканців, прибережних рослин і тварин. У планах створення інтернет-платформи, з відеороликами школярів про життя і проблеми річки Уж.

Поділитись:

Прокоментуйте

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *