Робоча нарада щодо виконання заходів проєкту FloodUZH
28.06.2022 Без коментарів Новини admin 411 перегляд

Минулого тижня в Басейновому управлінні водних ресурсів річки Тиса пройшла чергова нарада експертів проєкту «Спільні заходи з попередження природних катастроф у транскордонному басейні р. Уж» (FloodUZH) в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Експерти обговорили можливості впровадження запланованих заходів проєкту в умовах запровадження воєнного стану у зв’язку з військовою агресією російської федерації, що спричинило введення обмежень на переказ коштів, зокрема грантових, затримку з фінансуванням партнерських організацій та подальшої реалізації діяльності проєкту. Вирішенням цих проблемних питань займаються керівний орган програми та Секретаріат Кабінету міністрів України.

Наразі у проєкті завершується робота розробки карт загроз і ризиків у басейні р.Уж на українській та словацькій території, експерти працюють над аналізом результатів моделювання, картування і розробкою матеріалів щодо зменшення ризиків затоплення. Також йде підготовка до проведення спільного семінару-тренінгу з словацькими колегами для представлення результатів з моделювання та інших заходів проекту.

Поділитись:

Прокоментуйте

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *