На громадських слуханнях підтримали детальний план території Боздоського парку
28.07.2021 Без коментарів Новини admin 657 переглядів

26 липня в Ужгородській міській раді були представлені для обговорення та одноголосно прийняті на громадських слуханнях проекти містобудівної документації, зокрема, «Детальний план території Боздоського парку» і «Детальний план території, обмеженої Слов’янською набережною, Боздоським парком та річкою Уж» та Звіти про стратегічну екологічну оцінку щодо цих територій.

В рамках українсько-словацького проєкту «Спільні заходи з попередження природних катастроф у транскордонному басейні р. Уж» (FloodUZH) Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020, який впроваджує БУВР Тиси разом з партнерськими організаціями, проводиться розробка проектно-кошторисної документації для будівництва регулюючої споруди на р.Уж у межах міста Ужгород.

Динамічна споруда буде функціонувати в двох режимах – при паводках опускатися на дно річки, а в період маловоддя створюватиме підпір на 1-1,5 м, при цьому вода буде переливатися через споруду. Попередні розрахунки показують, що таке технічне рішення буде відчутно на відстані 3,5 км вище споруди, і це дозволить покращити водно-екологічну ситуацію вздовж р.Уж, а також створить умови для рекреаційного та туристичного розвитку міста Ужгород, н-д, створення водного туристичного шляху, проведення регат тощо.

Наразі, в рамках проекту вже зібрані необхідні дані, побудована 2Dгідродинамічна модель р.Уж, проведено математичне і фізичне моделювання, та триває розробка техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) «Будівництва регулюючої споруди на р.Уж в м.Ужгород (район Боздоського парку) Закарпатської області».

Поділитись:

Прокоментуйте

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *