Проводяться топогеодезичні вимірювання русла р.Уж
13.07.2020 Без коментарів Новини admin 794 перегляди

Скориставшись повноводдям річки, працівники БУВР Тиси  провели поперечне вимірювання русла річки Уж на прикордонній ділянці від державного кордону до с.Сторожниця, біля Боздошського мосту та між населеними пунктами Сторожниця-Ужгород. Загалом, фахівці виконали 33 поперечні перерізи з інтервалом близько 500 метрів та у характерних місцях.

Ці роботи проводяться в рамках впровадження спільного українсько-словацького проєкту «Спільні заходи з попередження природних катастроф у транскордонному басейні р. Уж» (FloodUZH).

Вимірювання проводились придбаним сучасним акустичним допплерівським вимірювачем швидкості течії (ADCP) з супутнім обладнанням. Цей прилад застосовується для поперечних та повздовжніх вимірювань, моніторингу швидкості течії та витрат води на річках.

Оброблені результати вимірювань будуть використані для побудови Цифрової моделі рельєфу басейну річки Уж, розробки 2-х вимірної гідродинамічної  моделі проходження паводків та картування загроз і ризиків затоплення, що заплановано виконати в рамках цього проєкту міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу.

Поділитись:

Прокоментуйте

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *