Відбулася робоча зустріч в он-лайн форматі українських і словацьких партнерів проєкту FloodUzh
05.06.2020 Без коментарів Новини admin 828 переглядів

У режимі он-лайн відбулася 4 червня зустріч українських та словацьких експертів спільного проєкту HUSKROUA/1702/0005 «Спільні заходи із запобігання стихійним лихам у транскордонному басейні р. Уж (FloodUZH)» Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Представники партнерських організацій проєкту – Головного бенефіціара БУВР Тиси, Словацького водогосподарського управління та Кошицького водогосподарського підприємства обговорили ряд нагальних питань впровадження проєкту, зокрема адміністративні, фінансові і технічні особливості реалізації спільних заходів проєкту.

В рамках проєкту FloodUZH укладено договір на проведення аерофотозйомки басейну р. Уж і розробку цифрової моделі  рельєфу (ЦМР), тривають топогеодезичні вимірювання р. Уж та її приток.

Наразі експерти БУВР Тиси готують технічне завдання для проведення моделювання та розробки карт загроз і ризиків згідно з «Методикою розроблення карт загроз і ризиків затоплення», затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України № 153 від 28.02.2018 року, яка враховує основні положення Паводкової Директиви ЄС.

Серед інших технічних питань українські та словацькі експерти узгодили, що карти загроз і ризиків затоплення будуть містити інформацію щодо територій, які можуть бути затоплені за такими сценаріями: не частіше ніж один раз на 10 років, 100 років, 500 років і 1000 років.

Словацький партнер також замовив роботи на отримання гідрологічних даних по річкам Уж, Убля і Улічка, та оголосив тендер на проведення 2D-моделювання і розробку карт загроз і ризиків затоплення на словацькій частині басейну р.Уж.

Експерти обговорили також питання підготовки і подання аналітичних та фінансових звітів, проведення аудиту, закупівлю обладнання, тощо.

Поділитись:

Прокоментуйте

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *