Партнери проєкту FloodUzh домовляються про співпрацю
19.09.2019 Без коментарів Новини admin 1 перегляд

У середу, 19 вересня, начальник Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса провів робочу зустріч в рамках впровадження спільного українсько-словацького проєкту HUSKROUA/1702/0005 «Спільні заходи із запобігання стихійним лихам у транскордонному басейні р. Уж (FloodUzh)» Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

У зустрічі взяли участь представники партнерських організацій проєкту – управління міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міської ради та громадської організації «ЕКОСФЕРА».

Основна мета проєкту – посилення підходів та співпраці України та Словачини, що мають спільний річковий басейн, у сфері управління паводковими ризиками, а також зменшення негативного впливу засух.

У рамках проєкту HUSKROUA/1702/0005 заплановано виконати комплекс робіт із моделювання екстремальних гідрологічних ситуацій у басейні р.Уж, а також розробити проєкт обводнення р. Уж у межах м. Ужгород у засушливий період та комплекс заходів, спрямованих на забезпечення протипаводкового захисту в межах міста.

Партнери обговорили першочергові кроки щодо впровадження проєкту, укладання партнерських угод, проведення Стартової конференції та інші робочі питання.

Поділитись:

Прокоментуйте

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *