За підтримки ЄС підписано Грантовий Контракт для початку реабілітації басейну річки Уж
29.08.2019 Без коментарів Новини admin 963 перегляди

29 серпня 2019 року БУВР Тиси та Міністерство закордонних справ і торгівлі Угорщини, як керівний Орган управління Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020, підписали грантовий контракт для впровадження проекту «Спільні заходи із запобігання стихійним лихам у транскордонному басейні р. Уж (FloodUZH)».

Проект впроваджуватиметься за партнерства словацького Кошицького водогосподарського управління, Ужгородського міжрайонного управління водного господарства, Управління міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міської ради та ГО «ЕКОСФЕРА».

Враховуючи, що в останні роки спостерігається чергування явищ тривалої посухи та зливових дощів, в рамках проекту заплановано виконати комплекс робіт із моделювання екстремальних та нормальних гідрологічних ситуацій у басейні р.Уж. На основі моделювання планується розробити проект обводнення р. Уж в межах м. Ужгород у засушливий період та комплексу заходів, спрямованих на забезпечення протипаводкового захисту в межах міста.

Проект забезпечить узгоджені дії країн спільного річкового басейну, що сприятиме покращенню управління паводковими ризиками відповідно до законодавства ЄС, та матиме на меті адаптацію до змін клімату, що сприятиме забезпеченню безпеки та соціально-економічного розвитку цільових територій.

Тривалість впровадження – 3 роки.

Поділитись:

Прокоментуйте

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *